Kamp 2015, dag 6, Reigers

Deze dag hebben we ons uitstapje gehad dit jaar weer oud en vertrouwd naar Irrland. Dat is een park met vooral springkussens en glijbanen. Daar gaan we normaal gesproken andere jaren ook heen. Vorig jaar waren we naar Toverland omdat we toen 25 jaar naar dit kampterrein zijn geweest. Het is was heel leuk in Irrland zoals elk jaar en we hebben weer leuk in het bekende mais-bad gespeeld. De verkenners en zelfs de leiding zelf hebben van dit bad genoten. Na Irrland zijn we weer terug naar het kampterrein terug gefietst.

Toen we terug waren ging Frans de keukenman turen (frituren). Er was patat, kroket en frikandellen. Dat vinden wij natuurlijk super lekker. Jammer genoeg had Frans niet de frituur-formule toegepast. Voor de ouders thuis die het willen proberen is het y= 1,5x.

Deze dag had een deel van de leiding ook de kabelbaan afgemaakt. De kabelbaan was gemaakt door Nicky, Dennis en Marek. De jongere kinderen hebben het meeste lol beleefd aan de kabelbaan. De kabelbaan is wel hartstikke veilig hoor.

In de avond hadden we het geluidenspel. Dat is een spel per patrouille, het gaat als volgt. De leiding hebben een geluid en herhalen dit geluid regelmatig terwijl ze door een donker bos lopen. De verkenners moeten dan de leiding tikken en krijgen dan punten van die getikte leiding. De geluiden waren dit jaar weer hartstikke origineel. Uiteindelijk hebben de Arenden gewonnen en waren de Reigers 2e.

Hierna hadden we een bekende dagsluiting met de bijbeltekst: Verwijder eerst de balk uit je eigen oog, voor je de splinter in iemand anders zijn oog ziet. Na de dagsluiting gingen we douchen en waren heel moe en zijn we heerlijk gaan slapen.

Door Romar