Kamp 2015, dag 5, Arenden

De dag begon met een lange ochtend uitslapen na een zware dropping. Daarna begonnen we aan de dagelijkse klusjes voordat we gingen eten. Na het eten maakten we alles tip top in orde voor de inspectie. Daarna begonnen we met het eerste spel. De bedoeling was om tijdens dit spel op de fiets de weg terug af te leggen naar de dropplek. De eerste die daar aan zou komen zou daar punten voor krijgen en wat lekkers om te eten en te drinken.

Na het ochtend programma was het weer tijd om warm te eten. We aten andijviestamppot. Als eerst maakten we vuur op ons zelfgemaakte tafelvuur. Toen werden de pannen ingezeept zodat het roet van het vuur makkelijker weg te schuren was. Daarna stopten we de aardappels in de pan en wachtten we tot het klaar was. De aardappels waren al geschild door de leiding omdat we tijdgebrek hadden door de dubbeldropping. De andijvie werd door de zachte aardappels gestampt. Toen werd de tafel gedekt en konden we beginnen met eten.

Doordat we langer hadden uitgeslapen werd het ook al sneller donker en tijd voor het volgende programma. We speelden een spel genaamd ‘Levend cluedo’. Bij dit spel was het de bedoeling om doormiddel van vragen te stellen de moordenaar van de sheriff te onthullen. Daarbij moest ook een reden voor de moord en de plaats genoemd worden. De sheriff was vermoord met dynamiet door de dodengraver op het pad. Bij ons is het niet gelukt om de juiste dader te onthullen.

Na het spel en een spannende ontknoping was het weer tijd om te douchen en daarna te slapen als een roosje. Iedereen was moe van deze lange dag.

Arenden