Kamp 2015, dag 3, zwaluwen

Elke ochtend begint ongeveer hetzelfde en ook deze ochtend was het weer raak; we werden gewekt door de leiding. Nadat we allemaal wakker waren, begonnen we met het verbeteren van ons kampje. Ondanks dat we het kampje goed hebben opgebouwd, moeten we deze wel goed onderhouden. Zo zorgen we ervoor dat de tenten en het keukenzeil goed staat, er genoeg hout is en dat alles brandend schoon is. De leiding kwam controleren of we dit allemaal wel goed hadden gedaan. De Arenden hadden dit het beste gedaan en kregen de totem.

Nadat de vlag was gehesen begonnen we aan het eerste spel, het “Driehoekspel” . Zoals de naam al zegt, speelt de driehoekvorm een belangrijke rol. De bedoeling is dat je zo ver mogelijk in de driehoek komt met een bordje. Hoe verder je komt, hoe meer punten je binnenhaalt voor je team. Toch is het moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Er staat namelijk een andere partij in het veld en deze moet je tegenhouden en uit het vak zetten. Hoe verder je in de driehoek komt, hoe smaller het veld en hoe makkelijker je uit het veld wordt gezet. Dit tactische spel werd goed gespeeld en na deze spannende gevechten, gingen we weer terug naar ons kamp.

Toen Ward z’n prachtige fluitsignalen door het kamp had gestuurd, snelden de patrouilles aan om de bloemkool, aardappelen en kaassaus te halen. Op de tafelvuren werden vuren aangestoken en we begonnen met koken. Nadat we dit heerlijke eten hadden klaargemaakt en opgegeten, begon het toch wel erg hard te regenen. We gaan als echte scouts natuurlijk altijd door en zo gingen we “Goud- en zilvervos” spelen. De bedoeling is om zo snel mogelijk alle vossen, leiding, te tikken. De zilvervossen rennen door het kamp en de goudvos zit stil. Dit jaar verstopte de goudvos zich in de tent van de arenden.

Na het vinden van alle vossen wachtten we in spanning af. Zou de dropping door gaan? Het antwoord kregen de PL’s na het eten te horen. We gingen de dropping niet lopen, omdat het te hard regende. Ook al ging de dropping niet door, we vermaakten ons wel. De toko ging open en nadat iedereen z’n snoep had gekocht, begonnen we aan het vervangende avondspel. Dit was het “Postkoetsspel”, een spel waarbij je drie zakken van de ene kant van het pad naar de andere kant moet brengen. Ook dit klinkt weer makkelijk, maar er staat een andere partij je op te wachten en deze wil natuurlijk dat jij de zakken niet kan afleveren.

Na dit heftige spel werd de dag afgesloten met een bastogne, een kop thee en een mooi bijbelverhaal. De douche werd aangezet en we kropen snel in onze slaapzak. Het was weer een leuke dag.

Thomas,

Zwaluwen