Kamp 2014, dag 7, Zwaluwen

We gingen vrijdag 7 juli in de ochtend het spel knikkeren doen. Wat je moet doen bij knikkeren is dat je van een onderaan heuveltje naar boven moet rennen door twee palen heen naar een vak toe. Je hebt dan twee teams, een team staat onderaan de heuvel het andere  team staat boven aan de heuvel. Het team dat boven aan de heuvel staat dat probeert het team dat onderaan de heuvel staat tegen te houden. Dit is zodat ze niet in het vak kunnen komen. Dus het doel voor de aanvallers is om met zoveel mogelijk mensen in het vak zien te komen. Voor de verdedigers is het doel om de aanvallers tegen te houden zodat ze niet in het vak kunnen komen. Dit was dus de uitleg van het spel. Toen we het spel gingen spelen hadden de eerste ronde de aanvallers (team rood) 5 mensen in het vak. Toen team geel  moest aanvallen hadden zij ook 5 mensen in het vak. Hierna deden we een nieuwe ronde en hadden beide teams weer 5 mensen in het vak. Het was dus een spannend spel. Hierna moesten we een ronde doen. Maar toen de fluit ging renden we met alle verkenners naar de leiding. Dit was onverwacht voor de leiding. We doen namelijk altijd wel een rondje tegen de leidig, maar deze keer waren wij stieken begonnen. De leiding probeerde na deze tegenvaller nog naar het vak te komen. Van de elf leiding waren er toch nog 10 in het vak gekomen. Vervolgens begonnen we een nieuwe ronde waarbij de leiding de verkenners tegen moesten houden. Van de 24 verkenners zijn er uiteindelijk 9 in het vak gekomen. De leiding was dus toch te stek voor ons, maar het was wel een heel leuk spel.

In de middag gingen we na het eten de hindernisbaan lopen. We moesten allemaal in een zo snel mogelijke tijd de hindernisbaan afleggen. Onze namen werden omgeroepen wanneer we aan de beurt waren. We moesten dan eerst met een slingertouw naar een ander platform springen. Daarna  moesten we door een gat heen kruipen, hierna over paar balken heel klimmen. Vervolgens moesten we over een balk lopen daarna waarna we over een hangend parkour van balken moesten klauteren. Als laatste moesten we over schuine balk lopen waarna we over een evenwichtsbalk liepen en dan van een grote glijbaan af en over een lijn heen lopen en dan stopte de tijd

In de avond hadden we het piratenspel. Het is een spel waarbij je op een kartonnetje handtekkeningen moest verzamamelen. Als je vijf handtekkeningen hebt dan krijg je een rondje er omheen en dan kunnen die vijf handtekeningen niet meer weggehaald worden. Er waren ook piraten die de hele tijd arrrr zeiden en als die je tikte dan streepte ze je handtekkeningen weg. Het doel is gewoon zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen; wie de meeste handtekeningen heeft die wint het spel.

Geschreven door Dario Boerlage van de Zwaluwen