Kamp 2014, dag 2, Reigers

21 juli 2014, Nieuw Bergen (Limburg)

Het leukste spel gister was natuurlijk het postkoetsspel. Een spel waarbij je met een postzak over een pad moet rennen naar een lamp, terwijl het andere team je moet proberen te stoppen. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Het was dit jaar wel apart, want voor de eerste keer heb ik meegemaakt dat er een zak door het verdedigende team, terug gebracht werd naar het beginpunt en daarna erg ver in de bosjes was verstopt. Helaas zijn er dit keer niet heel veel zakken binnen gebracht. Het spel was dit jaar weer erg leuk en ruig.

Dit kamp nam ik mijn radio mee naar een ander kampje. Er kwam een heel leuk nummer op de radio. Toen de PL van dat kampje dat liedje hoorde werd hij zo blij dat hij met zijn stoel ging wiebelen. Na een paar keer zakte hij er echter doorheen en dat vond ik heel leuk. Hij heeft zijn stoel onderhand gemaakt met heel veel duckttape en sisal.

Op kamp koken wij op een houtvuur ook wel den tafelvuur. Het is een plateau op vier palen met daarop een plank en daarop een kookrooster. Daarop staan de pannen en daaronder dus het vuur. De eerste keer was het wel weer even wennen want het is heel anders dan het koken thuis, het duurt namelijk iets langer en je moet een stuk meer koken. Het ging wel goed en het was heel lekker. We aten sla en aardappalen en een stuk vlees. We hadden een heel erg groot stuk karbonade. Deze was echt heel lekker en groot, maar door zijn omvang en hoeveelheid was het moeilijk te bereiden.

Geschreven door de Reigers

SAMSUNG CAMERA PICTURES