Kamp 2014, dag 1, Arenden

19 juli 2014, Nieuw Bergen (Limburg)

We gingen met de bus naar Limburg. Waar in het bos ons kampterein lag. Nadat we even gewacht hadden kwam de vrachtwagen waar al onze spullen in zaten die we moesten ophalen. Uit de vrachtauto konden we onze spullen ophalen, waarna we de tenten op gingen zetten. Dat ging lastig met de hitte. Er lagen veel dennenappels dus we moesten heel veel harken voordat we de tent eindelijk konden opzetten. De slaaptent stond uiteindelijk goed  en we hebben de keukentent ervoor  gezet. De bank,  de kast en de tafel staan nu stevig. Daarna zijn we begonnen met tafelvuur waarop we koken. Toen was iedereen vermoeid geworden door de hitte. Eenmaal klaar hadden we natuurlijk toch wel honger gekregen, dus even lekker eten, natuurlijk met een harde HOP (een soort liedje voor het eten). Vervolgens hebben we even uitgerust van het harde werken.

Om de dag af te sluiten hadden we nog een korte wandeling door het bos langs de belangrijkste plaatsen (de verschillende tenten en de zandvlakte waar we spellen spelen). Halverwege deze tocht werd een verhaal  verteld over de bokkenrijders die heel vroeger hier rondzwierven. Daarna lekker slapen, voor een uitgeruste volgende dag want Dennis zag dat het goed was. De voldoening die je hebt na een opgebouwd kampje is altijd weer het hoogtepunt van de eerste dag, je kan dan rustig achterover zitten en trots zijn op je werk, dat maakt die dag echt af.

Het spel waar ik het meest naar uit kijk is de hike. Het is niet echt een spel, maar de hike blijft het hoogtepunt van elk kamp, geen kamp zonder hike. De hike is een hele dag leven in een verhaal, en lekker door de bossen hiken. De hike is een grote thematocht, van ’s ochtends vroeg tot de ochtend de dag erna. De eerste ochtend ga je posten af rond het kampterrein en leef je je een beetje in in je rol, ’s avonds begint het echte werk, de tocht. Tijdens de tocht gaat het verhaal steeds verder, ’s nachts slapen we ergens halverwege de tocht, om ’s ochtends verder te gaan.  In de ochtend is de grote finale, meestal gevolgd door even zwemmen in het meertje. Het thema dit jaar is nog geheim, maar leuk wordt het zeker.

Dit kamp spelen we een nieuw kaartspel: Bang!. Het is een tof spel en wordt daarom ook bijna constant wel gespeeld.  Met wat kaarten de rest “neerknallen”, en dan zelf nog overeind blijven, wie wil dat nou niet.

Geschreven door Tijs, uit de Arenden

SAMSUNG CAMERA PICTURES