Kamp 2013 nabeschouwing Wibo

Beste ouders en verzorgers van onze verkenners.

Zoals u heeft kunnen lezen via de dagverslagen uit het kamp, blijkt dat de jongens een zeer aangenaam kamp hebben gehad. Dit is ondanks de 2 extreme weken een goed teken ten opzichte van de kampleiding. Die heeft het mogelijk gemaakt om met de hoge temperaturen (we zaten vrijdag 2/8 dicht bij het warmste plekje van Nederland) de programma’s zo in te passen, dat alle spellen konden worden gedaan.

Want stel u als voorbeeld eens voor : hoe heet zal het zijn op een open zandvlakte bij een tentenkamp van ca 30 graden? Ik kan u verzekeren dat deze temperatuur niet mis is.

Maar door het anders indelen van de programma’s aangepast aan de temperaturen en extra zwemmen is het toch gelukt. Het andere uiterste was de order van de gemeente Bergen om op zaterdag het kamp te verlaten door de te verwachte storm en noodweer. Gelukkig gingen wij al naar het zwembad, dus waren we niet meer in het kamp. De kampwacht heeft wel enkele voorzieningen getroffen voor het geval dat, maar gelukkig is alles mee gevallen, hoewel wij wel nat bij het zwembad aankwamen.

Gelukkig heeft het niet lang geduurd en scheen de zon na het zwemmen volop en bij terugkomst in het kamp, bleek er geen schade te zijn.

Om van de nood een deugd te maken (temperaturen van 35 en 36 graden op donderdag en vrijdag) heeft de leiding besloten om het grootste gedeelte van het kamp in de avonduren en nacht af te breken. Dit is goed ingepland want op vrijdag is er buiten het extra zwemmen niets gedaan.  Het was deze dag zo warm, dat zittend bewegen, al voldoende was om jezelf vol te gooien met vocht, wat het zweten alleen maar erger maakte, maar gelukkig zijn we deze dag ook doorgekomen.

Wat er tijdens deze extremen wel naar voren kwam is dat er veel meer geld wordt uitgegeven dan voorzien, zoals voor fruit, toegang zwembad en limonade voor tijdens de dag. U moet namelijk weten, dat op de 1e woensdag al onze aanmaaklimonade voor het hele kamp op was, dus moest dit extra worden ingekocht. Ook ijs voor consumptie en voor de extra koelen van het eten was uiteraard niet ingecalculeerd. Denkt u a.u.b. niet dat we zielig zijn maar toch,  je hebt er wel mee te maken. Gelukkig waren ouders (aanwezig tijdens de opbouw genegen een donatie te doen voor extra bezoek zwembad of extra inkoop ijs.

Dit heeft ons op een idee gebracht.

Ik wil u een korte uitleg geven. Wat zou er mis zijn als er sponsoren zouden zijn, die iets willen doen om misschien het kamp aangenamer te maken of andere zaken die het kamp betreffen. Het gaat dan niet altijd om geld maar kan natuurlijk ook in natura.

In het zomerkamp kan eigenlijk alles worden gesponsord, zowel speltechnisch ( betaald voor een programma of dag), zwemmen, uitstapje, en noem maar op maar ook kan er gesponsord worden op het eten (zomaar een voorbeeld) eieren, broden, beleg, vlees, aardappelen of wat voor eten dan ook. Ook kan dit in natura (weer een voorbeeld) u levert hagelslag of Calve pindakaas en wat  al niet meer..

We zouden er ook over kunnen denken, dat eventuele sponsorbedragen het door de leiding vastgestelde kampgeld (bijv € 50,00 is 1 euro vermindering op het kampgeld.)kan verlagen

Ik vraag u vriendelijk om dit eens te over denken. U zult aan het begin van het seizoen hier een mail ontvangen om ons te laten weten hoe u over dit idee denkt.

Ik hoop dat u het positieve hiervan kan zien en met ons mee wil denken hoe dit in goede banen kan worden geleid. Ik wijs u erop dat sponsoring geheel vrijblijvend is en zeker geen verplichting, maar ik denk nooit geschoten is altijd mis.

Tevens hierbij de datum van ons zomerkamp 2014

19 juli t/m 2 augustus  We gaan voor de 25 x keer naar dit terrein, dus misschien wel een klein feestje in het kamp

Mocht u nog met vakantie gaan, dan wens ik u, mede namens de kampstaf, een fijne en zonnige vakantie toe.

Met vriendelijke groeten,

Vaandrig W. Bol