Kamp 2013, Dag 8, Valken

’s Morgens werden we allemaal gewekt. Daarna werden de kampjes geinspecteerd. Toen de vlag was gehesen vertrokken we richting Gennep. Op onze weg richting Gennep kwamen we langs een Center Parcs park, waar we gingen zwemmen. Het was een prachtig zwembad. Het zwembad had een bubbelbad en een groot bad met om het kwartier golven. Ook was er een glijbaan, een sauna en wildwaterbaan. Door het onweer waren de buitenbaden niet open. Later gingen ze wel weer open en daar hebben we van genoten. We gingen met alle verkenners te gelijk van de wildwaterbaan. We kwamen (gelukkig) allemaal beneden aan, maar wel met blauwe plekken. Er zaten namelijk nogal veel mensen in de wildwaterbaan. 

Nadat we heerlijk hadden gezwommen vervolgden we onze tocht naar Gennep. Eenmaal aangekomen in Gennep ging iedereen zijn eigen weg.Veel kochten daar een broodje, maar er waren ook kinderen die hun lunchpaket opaten. In Gennep was een festival, dus dat was mooi meegenomen. Nadat iedereen liters frisdrank en bakken met snoep had gekocht gingen we weer terug naar het kamp. Toen we daar aangekomen waren, zagen we dat het hard had gestormd. Gelukkig was er niet veel kapot. Nadat iedereen zijn spullen had weggelegd, gingen we avondeten. We aten brood met een fruitsalade (we eten ook heel gezond).

Na het eten hadden we ZingZang. Dan zitten we allemaal rond het kampvuur en zingen we liedjes. Dit jaar moest elke patrioulle een toneelstukje voorbereiden. De Arenden hadden een pop genaamd Jennifer gemaakt. De leiding moest Jennifer versieren. Uiteindelijk won Dennis Bol, maar dat was natuurlijk wel te verwachten. De Reigers hadden een wedstrijd tussen leiding en verkenner. Zo was er een wedstrijd waarbij Leon en Dennis zo snel mogelijk een bord met aardappelen op moesten eten. De winnaar was Leon. Daarna gingen Robin en Tim zo snel mogelijk Cola drinken. Robin heeft dit met een kleine voorsprong gewonnen. Daarna gingen Victor en Dario mumselen, hierbij won Dario. Daarna hadden de Valken hun stukje. Ze vertelden een zelf verzonnen leidingwet waarom veel werd gelachen. Of dit nou kwam door mijn aanstekelijke lach of omdat het echt grappig is weet ik niet.1 Na ons stukje kwamen de Zwaluwen. De Zwaluwen deden het spel ”Wie ben ik?” met de leiding. Victor heeft dit gewonnen door Wibo na te doen. Dit was volgens Victor niet zo moeilijk, want hij deed Wibo na die een shagje je draaide. Wibo draait namelijk zijn shag toch in 4 secondes. Na alle stukjes hebben we nog liedjes gezongen. Daarna gingen we naar de grote tent waar we dagsluiting hadden. Na de dagafsluiting gingen we douchen en naar bed.

Voetnoot 1 van de leiding: We lachten ook om jullie super hippe ”leiding wet”

Geschreven door Thomas (Westhof)