Kamp 2013, Dag 6, Reigers

Vandaag gingen we we naar Irrlanf. Dat is een soort grote speeltuin met veel speeltoestellen. Het maisbad vond iedereen leuk. Dit is een schuur met een halve meter mais op de bodem. Er liggen buizen in het bad hiermee worden altijd grote bouwwerken gemaakt. Er werden verschillende mensen ingegraven. Het was erg lekker om op deze hete dag een lekkere duik te kunnen nemen in de zwembaden die er zijn. Er zijn hele hoge glijbanen waar je erg hard naar beneden kunt glijden. Van de meeste van deze glijbanen moet je met een matje glijden. Wij hebben verschillende technieken uitgevonden waardoor je nog harder kunt glijden, zoals het matje binnenstebuiten te keren en zand op de baan strooien. Er zijn ook verschillende grote springkussens (ook te zien op de twitter foto) waar je erg hoog op kan springen met veel mensen tegelijk. 

We zijn met een aantal mensen begonnen aan het graven van een zwembad. Het zwembad is bijna klaar. Het eerste stuk ging vrij makkelijk want de bovenste  lagen grond zijn niet zo hard. Maar na een kleine meter werd het een stuk lastiger. Hier zit namelijk een zandlaag die heel hard is. Wij moeten nu nog het laatste stuk van deze harde laag weggraven. Als het zwembad klaar is, is het 1,5 meter breed, 3 meter lang  en 1,3 meter diep. 

De gezelligste plek het kamp vind ik de beerput (WC). Mensen spreken met elkaar af om samen te gaan. Op het gat staan twee WC-potten dus kan je samen tegelijk praten terwijl je een grote boodschap doet. Ook in de wachtrij voor de beerput is het erg gezellig. Op de drukke momenten na de maaltijden zijn de langste wachtrijen. Je kan goed samen nadenken over dingen zoals de hoeveelheid.

Het is erg goed weer dit kamp gister wel een kleine regenbui maar dit was ook wel lekker voor het stof. ’s Avonds aten we patat met een kroket of frikadel. Dat was erg lekker

Geschreven door Dennis