Kamp 2013, Dag 5, Arenden

Gisterochtend hadden we stokkenroof, dit is een spel waarbij je STOKKEN rooft. Bij het spel werd vooral veel uitgedaagd omdat iedereen bang was om hun knijper (leven) te verliezen die aan hun lintje zat. Uiteindelijk werd stokkenroof gelijkspel, omdat de teams zeldzaam gelijk waren.

De hindernisbaan gister was anders dan vorige jaren. Dit jaar hadden we namelijk een verschillende nieuwe hindernissen. We hadden bijvoorbeeld palen die 5 centimeter boven de grond uitsteken waar je snel overheen moest lopen. Verder hadden we dit jaar voor het eerst de waterglijbaan. Deze ging voor sommige mensen lastiger dan voor andere omdat je snelheid veel lag aan het afzetten aan het begin van de glijbaan en je had hiervoor maar een kans.

Gisteravond hadden we het geluidenspel, daarbij hadden we 10 verschillende geluiden de  een nog luider dan de ander, bijvoorbeeld een trommel (van een jerrycan), een theekan, een duif, een nachtzwaluw en een toeter, die verassend irritant was.

Met een klein beetje hulp vloerde Bart (1,50m) Marek (1,95m) bij stokkenroof. Hierdoor werd de knijper van Marek door Bart gestolen, en Marek verloor zo zijn leven. Je kan je voorstellen dat dat er grappig uitzag.

Het koken ging bij onze patrouille vrij goed. Het enige probleem was dat door de grote hoeveelheid pasta de zak waarin de pasta zat scheurde en zo vielen een paar handen vol met pasta in het vuur. Nou maakte dat weinig uit, want we hadden nog genoeg pasta over.

We hadden het idee om een blokhut te bouwen, aangezien we een erg grote vooraad hout hadden. Uiteindelijk werd door grote hitte besloten om dat idee om te zetten naar een zwembad. We zijn nog niet begonnen met bouwen, maar dat gaan we morgen doen.

Geschreven door Tijs.