Kamp 2013, Dag 4, Valken

’s Morgens worden we altijd geinspecteerd. Als het kampje er mooi uitziet krijg je punten voor de patrouille wedstrijden. Op dit moment staan de Valken (daar hoor ik bij mama) bovenaan. Je krijgt niet alleen punten bij de inspectie, maar ook bij andere spelen. Zoals de dropping en goud en zilvervos. 

De dubbeldropping is een programma waar wij naar de plek gaan waar wij de vorige dag gedropt waren. Als je als eerste aan komt krijg je een zak met lekkere inhoud.

Tijdens de dubbeldropping was het heel erg warm, maar toch hadden alle patrouilles hard gefietst en kwamen we snel aan. Het einde van de dubbeldropping was het spannendst, omdat opeens drie patrouilles bij elkaar kwamen. Uiteindelijk hebben de Valken gewonnen en hebben we een heerlijke zak gekregen die we samen met de vlaai hebben opgegeten.  

Het onweer was het leukste wat er gebeurd was. We hadden eindelijk koelte in het bos en de benouwdheid was weg. Iedereen was blij met deze koude douche. Gisteren sliepen we ook uit, omdat we dropping hadden. Een goede nachtrust hebben we natuurlijk wel nodig. Gelukkig krijgen we dat ook. 

We hebben gister ook goud en zilvervos gedaan. Goud en zilvervos is een spel waarbij je de leiding moet zoeken. Als je als eerst de leiding tikt krijg je de meeste punten. Zilvervossen lopen rond en er is ook een goudvos die zich verstopt. De goudvos werd als eerste gevonden door de Valken, omdat wij de hint snel door hadden. Het was namelijk: ”ik ben aan het eind” en toen we wisten we dat hij onder de waterglijbaan lag. Dat was uiteindelijk niet genoeg want de Zwaluwen hadden gewonnen. 

Geschreven door Thomas