Kamp 2013, Dag 3, Zwaluwen

De dropping was een leuk en spannend avontuur. We werden om 11 uur met de auto naar een bepaald punt gebracht. Dit punt konden wij helaas niet zien want we waren geblindoekt. Eenmaal op dat punt aangekomen kregen we warme worst en thee. Daarna begon de tocht, na veel bospaden kwamen we op een plek uit die we kenden. Toen we hier eenmaal waren liepen we zo door naar het kamp. We dachten dat we een van de eersten waren. Dit viel alleen zwaar tegen; bij aankomst bleek namelijk dat we als laatst binnen waren. De Valken waren de eerste en kregen een lekkere taart. De Reigers waren tweede, de Arenden derde en tot slot de Zwaluwen.

In de middag hebben we met zijn allen een hindernis baan gebouwd. Ik heb met mijn patrouille hebben een touwladder en een evenwichtsbalk gemaakt, maar dit was maar een klein deel van alles. Er was namelijk een lange stijlen waterglijbaan, een grote glijbaan, een hoog rek, onder boven onder rek en palen in de grond waar je overheen moet lopen. Morgen gaan we het parcours lopen.

Wat ik gister wel erg leuk vond was het zwemmen in het meertje. Dit meertje ligt in de buurt van het kamp terrein. Daar zijn we rond een uur of 5 heen gefietst. Eenmaal daar aangekomen hebben we daar heerlijk gezwommen, dat was ook wel nodig in verband met het warme weer dat we hadden. Iedere keer wanneer mensen langs liepen gingen we op onze buik trommelen en keken ze ons erg raar aan. Buiktrommelen is de nieuwe kamptrend.

Verder hebben we hier een leuk kamp, alleen een beetje jammer van het weer; het is hier namelijk net iets te warm.

Geschreven door Milan