Kamp 2013, Dag 13, Valken

’s Morgens werden we wakker en werden we geïnspecteerd. Na de inspectie gingen we ons omkleden en het ballonnenspel spelen. Het ballonnenspel is een spel waarbij je met een ballon rent waar een kruisje en een rondje opstaat. Deze kan kruisjes en rondjes kan je halen in verschillende vakken. Als er een kruisje en een rondje opstaat heb je 1 punt. Steeds wanneer je een kruisje en een rondje hebt worden je punten verdubbelt. Die ballon kan ook kapot gaan en dan ben je al je punten kwijt. Het spel was leuk, maar we speelden het op de zandvlakte en dat was wel heel warm. 

Toen we na het ballonenspel aankwamen in het kamp. Gingen we eten. We aten bloemkool met een hamburger. Het was onze laatste maaltijd op vuur en die hebben we lekker afgesloten. Na de maaltijd hebben we de tenten afgebroken, het werd namelijk morgen heel warm. Als middagspel hadden we het grote Wibo spel. De zon was al een beetje gedaald dus we hadden het leuk gespeeld. Het grote Wibo-spel gaat als volgt. Je begint met een beker, die ruil je in voor een knijper, die ruil je weer in voor een vlotterbal en die ruil je in voor een waterballon. Die waterballon moet je heel naar de overkant brengen. Als je dat doet heb je 10 punten maar de andere partij probeert dat te voorkomen.

Na het grote Wibo-spel gingen we eten. Na het eten hadden we Toko. Het was een van de laatste keren dat we Toko hebben dus we hebben best veel gekocht. Na de Toko hadden we het beruchte Smokkelspel. Dat spel gaat als volgt: Je hebt de handelaren, de kopers en de politie. De handelaren willen drugs verkopen aan de kopers en wil er zoveel mogelijk voor. De politie wilt dit voorkomen.  Dit jaar werd er ook nog een post overvallen, maar alle zakjes waren eruit gevallen. Na het smokkelspel hadden we de dagsluiting. Na de dagsluiting gingen we douchen. 

Na de douche was er een kadervuur. Dan mag het kader bij het vuur zitten met de leiding. Er zijn nog leuke verhalen verteld. Na het kadervuur ging ook het kader slapen, maar eerst genoten we van het slapen onder de sterrenhemel.

Geschreven door Thomas (Westhof)