Kamp 2013, Dag 11, Reigers

De leukste post tijdens de hike vond ik de post waar we uit de joodse nederzetting gingen ontsnappen. Wij gingen eerst in olievaten op een aanhanger zitten. De aanhanger werd gecontroleerd door een britse soldaat. Gelukkig kwamen we door de controle heen en werden we niet gepakt. Daarna kwamen we aan bij de poort van het kamp. Hierbij moest de PL van de patrouille (ik) eerst een poortwachter uitschakelen. Vervolgens zette de hele patrouille een ladder tegen de poort en liep ik de ladder op. Toen moest ik aan de andere kant van de poort met een touw naar beneden afdalen. Aan de andere kant moest ik een andere wachter uitschakelen. Vervolgens moest ik een hendel een aantal keer overhalen waardoor de poort open ging. De rest van de patrouille kon hierdoor onder de poort door.

Als afsluiting van de hike gingen we zwemmen in het zwemmeertje. Dit was erg lekker, omdat dit erg verfrissend was. Iedereen kwam daar naartoe, dus konden we met iedereen praten over de verschillende belevingen van de hike. Daarna ging ik met de leiding Frans boodschappen doen voor het middag eten. Ik heb hamburgers, melk, broodjes, snoep, marsen, siroop en koekjes uitgekozen. Iedereen vond dit erg lekker.

De leukste kamptrends dit kamp zijn buiktrommelen en het speciaal uitspreken van woorden zoals stokken, so, plukken en smijten. Dit jaar wordt er ook veel in mijn hangmat gelegen wat ook nieuw is. Het woord unit wordt erg vaak gebruikt dit jaar voor allemaal dingen. Unit is een ander woord voor ding.

Iedereen was erg moe na de hike en ging erg vroeg slapen. Hierdoor was het erg stil en rustig in het kamp en kon de leiding ook uitrusten. Ik zag dat het goed was.

Geschreven door Dennis