Kamp 2013, Dag 10 (hike special), Valken

Elk jaar hebben we een hike. Een hike is een thematocht die twee dagen duurt. Het thema van dit jaar was Exodus (de grote uittocht). De Exodus gaat over de joden die naar Israel gaan en zich daar willen vestigen. Als ze daar aan komen worden ze gevangen genomen door de Engelsen. Ze worden in kampen opgesloten. Op dat moment begint de hike. Alle verkenners zitten in de grote tent en zijn opgesloten joden. We werden aangevallen door Arabieren en renden snel naar onze kampjes toe. Nadat we allemaal weer bij elkaar waren gekomen kwamen bij de kampjes verschillende personages langs. Sam kwam langs ,een Joodse broeder die onze vertegenwoordiger is en hij gaf ons een steen voor het beloofde land. Later kwamen Engelsen kwamen waarvan we veel moesten veranderen zo moesten we beleg in de tent leggen en de kleding in de kast doen. In ons kampje kwam ook een bezorgbedrijf langs die onze slaapzakken bracht naar de slaapplek, maar dit ging niet helemaal goed en onze slaapzakken werden uiteindelijk gestolen. De groepen zijn ook buiten hun kampjes op pad geweest. Zo zijn we bij een dikke Arabier langs geweest, genaamd Fati Bumba. Hij had een badhuis waarin we werden verwelkomt. In het badhuis kwamen we erachter dat de Arabieren niet op ons gesteld zijn. Ook leerden we een dansje van twee joden en gingen we zelf een keppeltje maken. Bij de grote tent was een markt gemaakt waar we ook een zakje thee ruilden voor steeds grotere voorwerpen en zo eindigde we met een pakket waarmee je coucous kan maken. Na al deze posten werden we opgeroepen. We moesten ons melden bij een zitting waar werd besloten of we wel of niet mochten blijven in Israel. Elke patrouille had een standpunt en de we discussieerden tegen  Fati Bumba. Na veel gemopper wonnen wij, maar onze voorvechter Sam werd vermoord door Fati Bumba. We vluchtten naar onze kampjes waar we wachtten totdat het donker werd.

’s Avonds werden we gehaald en moesten we ons verstoppen in de vracht van een handelaar. Als we dit deden zouden we veilig uit het kamp kunnen ontsnappen zonder dat boze Arabieren ons zouden pakken. We werden veilig bij een plek waar een wachttoren stond. Hier klom onze PL heldhaftig over de muur en daarna sprong hij op een wachter. De PL deed de poort open en zo konden we verder om onze eigen Joodse nederzetting te bouwen. Na een tijdje lopen kwamen we twee mannen tegen die iets waardevols voor ons hadden we moesten door een tunnel gaan naar een Moskee waar we inbraken en steentjes pakten. Nadat we weg waren gegaan met de steentjes kwamen we een handelaar tegen die ons eten wilde verkopen. Hij vond onze steentjes niks waard, omdat ze ongeslepen waren. We hebben toen het eten gestolen met de hulp van een andere jood.We liepen verder en we kwamen bij een herder aan die ons vertelden dat er papieren in zaten die ons verklaarden als gezocht persoon. We pakten de koffer verkleed als schaap bij de schapen. Daarna liepen we verder en kwamen we bij een post waar een Arabier door het water liep. We gingen naar hem toe en hij zei tegen ons dat hij een slaaf was. Hij had onze steentjes toen geslepen. Hierna hebben wij zijn meester uitgeschakeld waardoor hij weer vrij was. Na deze post kwamen we aan bij de eetpost,  waar we shoarma hebben gegeten. Na deze voedzame maaltijd zijn we weer verder gegaan. Na veel bospaadjes kwamen we aan bij een geul waar olie in lag en waar Fati Bumba in zat. We mochten niet over zijn brug dus toen zijn we over boomstammen geklommen. Toen kwamen we aan bij een tent waarin bewijsmateriaal ligt waar in staat dat dit land van ons is. Wij zijn toen die tent ingeslopen en hebben het bewijsmateriaal gepakt. Toen we het bewijsmateriaal hadden zijn we weer verder gelopen. We kwamen aan bij een man die ons vertelden dat de slaapzakken gestolen waren. We gingen naar de Arabier toe en kochten onze slaapzakken en stolen de diamant. Later werden we op een Arabierencamping geplaatst waar we lekker gingen slapen. 

Toen we de volgende ochtend wakker werden gingen we uitchecken en kregen we ochtendgymnastiek. Na de ochtendgymnastiek kwamen we al snel twee Arabieren tegen die eten voor ons hadden. Alleen waren ze het kwijt geraakt door een zandstorm daarom hebben wij het weer uitgegraven en later opgegeten. Het waren broodjes. Toen we onze weg vervolgden kwamen we een jood tegen die ons vertelde dat het beloofde land aan de andere kant van de rivier lag. Wij zijn toen hierna samen met Arabieren de rivier over gestoken met een vlot. Een Arabier was niet te vertrouwen en had bommen verstopt onder zijn  shirt. We hebben hem toen in de rivier geduwd. Toen we verder liepen kwamen we bij Fati Bumba uit die onze steen lichter wilde maken hij heeft dat toen ook gedaan. We liepen verder en al snel kwamen we aan onder een brug we werden op een rijtje gezet en Engelsen kwamen aan. We leverden de steen in en er werd ons vragen gesteld.  Uiteindelijk kregen we te horen dat de VN de joden het recht geeft om een staat op te richten in Israel. Als laatst liepen we naar het zwemmeer toe en was de hike voorbij.

Het was een hartstikke leuke hike en iedereen heeft hard zijn best gedaan om het zo leuk mogelijk te maken.

Door Thomas Westhoff