Kamp 2013, Dag 1, Arenden

Het opbouwen van het kampje ging goed. We hadden goed weer; niet te warm en niet te koud. Het tafelvuur blijft een grote klus waarbij veel sjorringen je handen goed konden laten gloeien. Wibo vond het tafelvuur laag genoeg en dan weet je dat het top is. Toen uiteindelijk ons kampje stond bleek alles in orde te zijn en konden we de slaapspullen uit gaan leggen. 

De nieuwelingen worden de eerste dag regelmatig in de maling genomen en zo werden er weer ‘verlengstukken van grondboren’ gehaald (die niet bestaan). Er is zelfs iemand komen vragen of we al gingen eten ‘omdat Dennis honger had’ (Dennis staat bekend om zijn grote liefde voor lekker en vooral veel eten). Uiteindelijk kregen we soep en het gebruikelijke beleg. Dennis zag dat het goed was.

Ik kijk het meest uit naar de dropping en de hike, dat zijn voor mij (en vele anderen) de grote hoogtepunten van het kamp. De hike is een megawandeling met een thema, we spelen in een verhaal mee en de leiding begeleid ons erdoorheen. In de hike wordt altijd veel werk gestoken en doet iedereen goed mee. De dropping blijft natuurlijk een groot avontuur.

Het beloofd een topkamp te worden! En natuurlijk nog de groetjes aan mijn ouders!^^