kamp 2012, Dag 11/12, Houtduiven

Datum: 17/18 Juli 2012
Dag: Dinsdag/woensdag (Hike)
Patr: Houtduiven
‘S ochtends had iedereen er zin in, het was vandaag de dag van de hike. Eerst nog het pincodespel spelen, waar de vlag moest stelen van de andere partij en je eigen vlag moest beschermen. Door de pincode die andere mensen op hun hoofd hadden geplakt te roepen kon je tijdelijk “dood” maken. Het was een leuk spel, maar ondertussen was iedereen veel meer bezig met de hike. 
Het was zover, de hike ging beginnen. Toen we terug kwamen uit de verzameltent lag er een enveloppe met een krant. Het bleek de verzetskrant van 1943 te zijn. We kregen bezoek van veel verschillende mensen en moest opdrachten uitvoeren. Zoals het onklaar maken van een luchtafweer wapen, het maken van camouflage netten, het opruimen van mijnen en foto’s maken van geheime Duitse objecten. De middag eindigde met een vliegtuig wat neerstorten midden in het kamp (met een geheime missie van de piloot). 
Bij de eerste post van de nacht kneusde Nick zijn pols omdat we moesten vluchten voor de Duitsers door een tunnel. Hierdoor kon Nick niet meedoen aan de nachtelijke posten van de hike. Later is hij in het slaapkamp wel weer aangesloten. Daarna kwamen we bij een bos waar een onderduiker verborgen zat in een geheime schuilkelder. Toen de Duitsers er aan kwamen zijn we zelf ook in die kelder gaan zitten. Een verstetsstrijder die we nog kende van de middag is hierbij meegenomen door de Duitsers. Daarna liepen we verder waarbij we steeds opdrachten tergen de Duitsers moesten uitvoeren in samenwerking met het verzet. Aan het einde van de nacht vonden we de piloot en kregen we een koffer mee die we moesten afleveren bij de koningin. Dit hebben we de volgende dag in een lange toch vol avonturen gedaan. 
Nicky, Tijs, Nick, Joost, Robert, Remco, Matthias