Kamp 2011, Dag 10/11, Reigers

Datum: 11/12 juli 2011
Dag: Maandag/Dinsdag
Patr: Reigers
Zoals altijd werden we voor de hike naar de grote tent gehaald voor een introductie en officieel startsein. Dit jaar vertelde Thomas het verhaal over de Azteken en de Spanjaarden. Wat dit jaar het thema van onze hike zou worden. Daarna was de hike echt begonnen. We moesten eerst onze tas inpakken, zodat we s’avonds helemaal klaar waren voor vertrek. We moesten slaapzakken, zwemspullen en eten/drinken meenemen. Tijdens het inpakken kwamen er een stel rare figuren ons kamp in. Het waren de koning van de Azteken met zijn slaven. En Cortez, de Spaanse leider. De Spanjaarden pikte ons terrein in. 
Verder deden we tijdens de middag allemaal leuke posten. We moesten een konijn vangen en zijn ribben opeten, leren om een speer te gebruiken, goud zoeken en de kroon van Montezoema oprapen. Elke keer dat we een post hadden gehad moesten we ons melden bij de tempel. Tijdens het eten van onze konijnenribben dachten we na over de eerlijkheid van de Spanjaarden. Om zeker te weten dat het een god was moesten we hem onthoofden. Dat hebben we gedaan. Als hij bleef leven was het een god, als hij dood was hadden de Spanjaarden tegen ons gelogen. De spanjaard ging dood na zijn onthoofding en daarmee was de oorlog begonnen. 
We gingen die avond op pad om het goud en de sjamaan terug te vinden. We namen het pad dat de sjamaan ons gewezen had nadat hij gevangen werd genomen door de Spanjaarden. Toen we het pad volgde kwamen we bij twee vreemde mannen. Zij lieten ons een vies drapje eten waardoor we in hogere sferen kwamen. Deze reis bracht ons naar het begin van de nachtelijke tocht. Toen we het eerste pad uit liepen kwamen we bij een meertje. Hier zat een hoofd in een doos die ons vertelde waar we de sjamaan en het goud konden vinden. Toen we onze toch vervolgden kwamen we twee Spanjaarden die ons verplichte mee te komen naar een huisje waar we gangen werden genomen. NA een tijdje kwam we een Azteek om ons te redden. We rende achter hem aan naar een vlot. Een spanjaard volgde ons en kon nog net op het vlot springen. We moesten heb in het water gooien. 
Bij de volgende post kwam er een Azteek uit de bosjes. Hij vertelde ons dat we eten moesten stelen uit een huifkar. We kregen een camouflagenet om onder te schuilen en slopen naar de kar. Toen we het eten hadden gestolen werden we achter na gezeten door een Spanjaarden. Maar die gaven snel op. Het eten was broodjes, vlees, mais en bonen. De volgende post hebben we dit eten lekker opgegeten. 
We liepen door naar de volgende post. Dit waren een aantal Spanjaarden die het bloed van opa Zoemoe hadden gestolen. We moesten de Spanjaarden beschieten met een katapult. Tot ze bewusteloos waren. We stalen het bloed terug en gingen zo snel mogelijk op weg naar het graf om het bloed terug te geven. We kwamen eerst aan bij een heilige. Hij vertelde ons dat we moesten bidden en wachten tot het juiste moment om naar het graf te gaan. Toen de tijd daar was moeten we via een kabelbaan het bloed uitstrooien over het graf. 
We liepen verder en kwamen een Azteek tegen. Hij vertelde dat er verderop goud lag. Hij bleek te liegen want de Spanjaarden hadden een complot opgezet en Milan gevangen genomen. Wij moesten Milan bevrijden en het op een rennen zetten. 
De laatste post kwamen we bij een Toren waar de sjamaan gevangen zat. We moesten hem bevrijden. Daarna konden we eindelijk slapen. 
Toen we wakker werden gemaakt moesten we weer verder om het goud te vinden.  We kregen van de sjamaan een kaart en chips voor na de wandeling. We hadden eerste post, waar we eigenlijk hadden moeten eten, niet kunnen vinden. Bij de tweede post zaten twee Spanjaarden waarmee we het spelletje apen gingen spelen. 
Bij de volgende post moesten we een aantal Spanjaarden die ons volgde verschillende  vallen in leiding. We moesten eerst de vallen bekijken zodat we wisten hoe we deze moesten omzeilen. De Spanjaarden liepen achter ons aan de vallen in. 
Toen we verder liepen kwamen we een aantal vreemde Azteken tegen. Ze wilde een spelletje waka-bal met ons spelen. Dat zagen we wel zitten. Het spel was een soort korfbal, maar dan met twee bekers met kleine gaatjes over je ogen. Het was een geweldig spel en we hadden ook nog gewonnen. 
We mochten verder en kwamen uit bij de eindpost. We kamen een Azteek tegen die vertelde dat zijn vriend gevangen was genomen. We moesten eerst een aantal Spanjaarden naar de grond werken de vriend bevrijd. We liepen samen met de twee Azteken door naar een graf. Daar moest het goud liggen wat we al twee dagen zochten. We moesten aan een geest  vragen of we het goud mee mochten nemen en veilig mochten stellen. Het lijk in de kist was steeds aan het vuurspugen. Wij twijfelde er geen moment aan en pakte het goud. Het lijk kwam ons achterna. Rik gooide snel een paar takken op de weg. Aan het einde van de weg stond de man van het allereerste begin die ons vertelde dat onze trip door hogere sferen was afgelopen. We werden nog een maal in de tempel vervoerd naar het zwem meer waar we mochten zwemmen. Daarna gingen we op de fiets terug naar het kamp waar we allemaal lekker hebben geslapen.  
 
Geschreven door: Rik, Robin, Thomas, David en Milan