kamp 2011, Dag 10-11, Houtduiven

Datum: 11/12 juli 2011
Dag: Maandag/Dinsdag
Patr: Houtduiven
De Shamaan kwam ons vertellen dat er vreemdelingen in het dorp waren: ‘zonen van goden’. De Shamaan vertrouwde de ‘zonen’ niet, maar de overige mensen wel. Wij moeten bewijzen dat we echte Azteken waren door te bidden, te jagen en goud te zoeken. 
De avond begon met een onthoofding van ÈÈn van de ‘zonen van goden’. Aangezien goden niet dood kunnen, maar de onthoofde persoon wel, was het geen god!
De Shamaan welke in het begin van de middag ontvoerd was gingen we achterna om hem te zoeken. We rezen door de kosmos, in de richting waar die voor het laatst gezien was en kwamen al snel uit bij een Shamanen begraafplaats. Hier hebben we aan de overoverovergrootvader van de Shamaan gevraagd waar de Shamaan was. Een eenduidig antwoordt was er niet, maar een richting om de Shamaan te vinden kon hij wel even.
Later in de zoektocht hebben we een postkoets overvallen. Hier hebben we eten buit gemaakt wat we opgegeten hebben. Na nog veel meer avonturen beleefd te hebben kwamen we uiteindelijk uit bij een cel waar de Shamaan gevangen zat. We hebben hem bevrijd, waarna hij er op stond dat we gingen slapen.
Toen we wakker werden liepen we naar de Shamaan. Hij gaf ons een kaart welke ons naar het Aztekengoud zou toe leidien. Onderweg zijn we nog drie keer tegengehouden door Spanjaarden. Maar zij konden niet verhinderen dat wij het goud bij het graf van een vuurspuwende dode zoude vinden.
Geschreven door: Nicky, Dennis, Joost en Thijs.