Lid worden

Lid worden

Als je vier keer gekeken hebt bij een van de speltakken en het naar je zin hebt gehad, dan kun je lid worden van de ASG. Je kunt dit aangeven bij de teamleider van de speltak of de teamleider neemt contact met jou op. Je wordt dan geïnstalleerd en daarna ben je officieel lid van de ASG! Tijdens de installatie beloof je lid te worden van onze groep en je best te doen als Scout.

Contributie

Als je lid word van de groep moet je contributie betalen. Iedereen van de ASG betaalt de contributie, van het jongste jeugdlid tot het oudste bestuurslid en van de meest ervaren leiding tot de nieuwste welp. De contributie bedraagt 19,50 euro per maand. Het geld dient maandelijks via een automatische overboeking overgemaakt te worden naar het rekeningnummer: NL20INGB0005018634 t.n.v. ST GROEPSCOMM ALB SCHWEITZERGR te Rotterdam, onder vermelding van voornaam, achternaam en speltak. De contributie gebruiken wij voor het gebruik en het onderhoud van onze lokalen, nieuw (spel)materiaal en voor wat lekkers tijdens de bijeenkomsten.

Wil je graag bij ons op scouting, maar lukt het helaas niet om de contributie hiervoor te betalen? Dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Aanvragen lopen via een zogeheten intermediair. Vraag bij onze speltak, op school, aan de buurtsportcoach, het sociaalwijkteam of hulpverlener naar deze intermediair om je te helpen. Voordat je het weet ga je dan elke week mee met ons op avontuur! Zie de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam voor meer informatie.

Digitaal aanmelden

Sinds kort hebben wij ook de mogelijkheid om uw kind digitaal aan te melden. U kunt hier het formulier invullen. Dan neemt de betreffende speltak zo snel mogelijk contact met u op

Uniform

Tijdens de installatie draag je ook voor het eerst je uniform. Het uniform verschilt per speltak, voor meer informatie over al die uniforms kun je kijken op deze pagina.

Alles voor het uniform is te verkrijgen bij de Scoutshop, online te bestellen of (af en toe) te vinden op de Facebookpagina ‘Scouting Marktplaats’. Soms hebben de speltakken zelf ook tweedehands spullen. Vraag dit na bij de betreffende speltak.