Verkenners

De Troep is gelegen aan de Bergse Achter Plas. Het clubhuis ligt in een brede groenstrook met grote grasvelden en bosjes. Elke zaterdag hebben meer dan 40 verkenners bijeenkomst van 15:00 uur tot 19:30 uur.

Algemeen

De Troep is bedoeld voor jongens van 10 t/m 15 jaar. Wekelijks is er zaterdag een bijeenkomst van 15:00 uur tot 19:30 uur. De troep bestaat uit verkenners. De verkenners zijn opgedeeld in patrouilles die ieder door een patrouilleleider en assistent patrouilleleider, het zogenaamde kader, aangestuurd worden. Het leidingteam van de troep bestaat uit een jong, maar zeer enthousiast team van 10 personen. De leiding zorgt ervoor dat er iedere zaterdagmiddag en zaterdagavond een nieuw programma is. De variëteit aan spelen is zodoende groot, zodat er voor iedereen altijd wel iets leuks is.

Programma’s

De zaterdag van de verkenners begint met het openen van de bijeenkomst. Hierna wordt het wordt er aan het middagprogramma begonnen. Na het middagprogramma is er om 17:00 uur een korte pauze waarin er wat gegeten en gedronken wordt. Er is dan ook gelegenheid om bijvoorbeeld buiten te voetballen of om bij het haardvuur met elkaar te praten. Na de pauze begint rond 17:45 uur de inspectie waarin gekeken wordt of iedereen in uniform is. Na de inspectie wordt er aan het avondprogramma begonnen. Na het avondprogramma wordt de bijeenkomst gesloten door het neerlaten van de vlag. Bijzondere programma’s zijn bijvoorbeeld het zwemmen, strandwandeling en de roeiwedstrijden.

Uniform

Een verkenner is te herkennen aan zijn uniform. Hij draagt een blauwe broek, een licht bruine blouse, een zwarte baret en onze rood/groen geruite groepsdas, de Margaret Rose. Daarnaast zijn de blouse en baret voorzien van diverse insignes.

Kamp

De verkenners gaan ieder jaar de eerste twee weken van de zomervakantie naar de uitgestrekte bossen van Limburg, voor het hoogtepunt van het seizoen, het zomerkamp. Hier heeft iedere patrouille een eigen kampje met tent, keuken en een heus tafelvuur waarop de warme maaltijden op houtvuur bereid worden. Op kamp worden er iedere dag drie spelen gedaan op de zandvlakte of in de uitgestrekte dennen en loofbossen. Hoogtepunten op het kamp zijn de dropping, de hike (thematocht), het uitstapje en zwemmen in een zwembad en bij mooi weer in een meertje.

Lijkt het je wat om mee te doen?

Wil je een keertje een zaterdagmiddag mee doen? Dat is geen probleem en het kost je niets! Je mag zelfs vier keer gratis meekijken en vier heel verschillende programma’s meemaken. Het is wel verstandig om eerst even contact met ons op te nemen, want misschien hebben we wel een groot programma en verzamelen we op een andere plek! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon Verloop.