Bevers

De Beverkolonie draait haar bijeenkomsten bij het gebouw aan de Hoge Limiet te Schiebroek. Elke week komen de bevers bijeen om een nieuw avontuur in Hotsjietonia te beleven. Elke zaterdag is er een bijeenkomst van 09:00 uur tot 10:30 uur.

Algemeen

Houd uw kind ook van buitenspelen? Of kan het geen genoeg krijgen van de natuur? Of is hij/zij altijd op ontdekking? Kom dan eens kijken bij de bevers van ASG! De kolonie is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 t/m 7 jaar. Zij zijn de bevers van de kolonie. Iedere zaterdag verzorgt het enthousiaste leidingteam van 09:00 uur tot 10:30 uur een uitdagende bijeenkomst voor alle kinderen die het leuk vinden om buiten op ontdekking te gaan.

Programma

Bij de bevers leren kinderen spelenderwijs over de wereld om hen heen. We gaan opzoek naar wat er allemaal in de sloot leeft, maken onze eigen pizza’s en spelen de leukste spelletjes! De bevers spelen samen met de bewoners van het fantasiedorp Hotsjietonia. In het dorp wonen onder andere Keet Kleur (knutselen), Bos Bos (natuur), Rozemarijn (koken), Sterre Stroom (speurtochten) en Professor Plof (proefjes). Alle bewoners staan voor een van de activiteitengebieden die bij scouting horen. Hierdoor is er veel variatie in het programma en doen de bevers iedere week iets anders. Bij de bevers van ASG is er dus nooit een saaie zaterdag!

Meer weten over de bevers bij Scouting Nederland? Klik dan hier!

Uniform

Een bever bij de ASG is – net zoals andere scouts – te herkennen aan zijn uniform. Hij draagt een rode blouse en een rood/groen geruite das, de Margaret Rose. Daarnaast is de blouse voorzien van diverse insignes. De leiding draagt ook de beverblouse, maar dan natuurlijk in een paar maatjes groter.

Lijkt het je wat om mee te doen met de bevers?

Wil je een keertje een zaterdagochtend mee doen? Dat is geen probleem en het kost je niets! Je mag zelfs vier keer gratis meekijken en vier heel verschillende programma’s meemaken. Het is wel verstandig om eerst contact met ons op te nemen, want misschien hebben we wel een groot programma en verzamelen we op een andere plek of zijn onze opkomsttijden anders. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marek Nootenboom (Bagheera).